Številka žiga: 38

Povezane trase

Informacije o kraju

Dom Valentina Staniča

Tel: 051 614772

Razgledi:

Od doma je lep pogled na okoliške vrhove in grebene. Na severovzhodni strani se nad sedlom Dovška vrata dviga greben Rjavine, desno od sedla proti jugovzhodu greben Rži, čez sedlo pa vidimo vrhove nad Krmo od Debele peči do Lipanskega vrha; na južni strani je nad planoto greben Kredarice, proti jugozahodu pa se za Kotlom in nad Zelenim snegom ustavi pogled na Triglavu; na zahodni strani Kotla se dviga Triglavska severna stena, v neposredni bližini pa Begunjski vrh; na severni strani je tik nad domom Vrbanova špica, pod njo kotanja Pekel, desno nad njo pa se dvigajo stene Rjavine.

Dostop:

Avto: asfaltna cesta z Bleda do vojašnice Rudno polje 20km, od tod mimo Vodnikovega doma, čez Konjsko sedlo in pobočja pod Ržjo 6h; lokalna cesta iz Mojstrane do Lovske koče v Krmi 12km, od tod čez Zgornjo Krmo in Pungrt 5h30; gozdna cesta iz Mojstrane skozi Kot do Lengarjevega rovta 7km, od tod mimo Debelega kamna in skozi Pekel 4h30; lokalna, deloma asfaltna cesta iz Mojstrane v Vrata 12km, potem po Tominškovi poti 4h30, čez Prag pa 5h.

Primerne ceste za avtobus: na Rudno polje, do Kovinarske koče v Krmi in v Vrata. AP Pokljuka, Stara Fužina, Bohinjsko jezero in Mojstrana: s Pokljuke (AP pri odcepu ceste proti hotelu Šport) mimo vojašnice na Rudnem polju in Vodnikovega doma 7h; od AP Jezero pri Bohinjskem jezeru skozi Voje in mimo Vodnikovega doma 7h, iz Stare Fužine pol ure manj; iz Mojstrane mimo Kovinarske koče v Krmi, čez Zgornjo Krmo in Pungrt 8h; iz Mojstrane skozi Kot 6h; iz Mojstrane v Vrata ter po Tominškovi poti 7h, čez Prag pa 7h30.

Slike


TočkeTrasaKočeVrhoviPoti