Številka žiga: 01

Povezane trase

Informacije o kraju

Mariborska koča

Tel: 02 6032731

Razgledi:

Od koče je razgled le proti jugovzhodu in jugu, na druge strani ga zakrivajo gozdovi. Pred nami so slemena Slivniškega Pohorja, ki zložno padajo proti Dravskemu polju, med nje se zajedajo ozke doline in grape Framskega in drugih potokov; za obširnim Dravskim poljem se dvigajo gričevnate Haloze, Boč in Donačka gora, zadaj pa vidimo tudi Medvednico.

Dostop:

Avto, avtobus: do parkirnega prostora pri koči po regionalni asfaltni cesti Hoče-Areh, od katere se pri 12.km odcepi na desno lokalna asfaltna cesta proti Bolfenku, od te pa je po dveh km, ko pride na ravno, makadamska cesta na levo do koče 1km.

ŽP, AP Maribor, Hoče, Bistrica; AP Fram, Petkovo sedlo; gondolska žičnica Maribor-Bolfenk: iz Maribora (do Spodnjega Radvanja z mestnim avtobusom št. 6) po SPP prek Poštele in Bolfenka 3h; iz Hoč (do Reke lahko z mestnim avtobusom št. 13 Maribor-Reka) 2h30; iz Frama prek Plahutnikovega vrha 3h; iz Bistrice pri Limbušu mimo Doma na Pečkah 3h; s Petkovega sedla (postaja avtobusne proge Maribor-Areh) 1h; od zgornje postaje gondolske žičnice pri Bolfenku po SPP 45 minut.

Vrh Mariborski razglednik (1147 m)

Mariborski razglednik Cigelnica

(1147 m), 20 m visok razgledni stolp, ki ga je leta 1990 od PD Maribor Matica prevzela Pohorska vzpenjača in ga temeljito obnovila. S stolpa vidimo ves pohorski hrbet proti zahodu, Kozjak, Slovenske gorice, Dravsko in Ptujsko polje, Haloze, Boč, Donačko goro, Medvednico, lvanščico in druge vrhove v Hrvatskem Zagorju; zlasti lep pa je pogled na Maribor.


TočkeTrasaKočeVrhoviPoti

Vaši komentarji