Številka žiga: 15

Povezane trase

Informacije o kraju

Kocbekov dom na Korošici

Tel: 051 338358

Razgledi:

Izpred doma je lep razgled na vrhove, planote in zeleno pokrajino Kamniških in Savinjskih Alp. Na vzhodu je obširna Dleskovška planota z najvišjimi vrhovi Veliki vrh, Tolsti vrh, Dleskovec in Črni vrh; na jugu sta v bližini Koroški vrh in Lučki Dedec, med njima je Prag (1910 m); na zahodu se nad Petkovimi njivami dviga skalni svet Lučke Babe (2244 m), za Petkovimi njivami pa vidimo greben Zeleniških špic in južna pobočja Planjave; na severni strani doma so južna pobočja Ojstrice.

Dostop:

Avto: iz Luč po gozdni cesti na planino Ravne (1500 m) 16km, od koder je čez Korita, Zelene trate in Moličko planino 2h30; iz Luč po gozdni cesti na planino Podvežak (1440 m) 14km, od koder je čez planoto Inkret 2h; po gozdni cesti, ki se malo nad izlivom Lučke Bele v Lučnico odcepi od ceste Luče-Podvolovljek in pelje do zatrepa doline Za Loncem (1050 m), iz Luč 12km, do doma 2h30.

AP Kamniška Bistrica, Luče ob Savinji in Rogovilec: iz Kamniške Bistrice ob Kamniški Beli in čez Presedljaj 4h30; iz Luč skozi Podvežo, mimo Kladnika in Planinška, čez planino Vodole in planoto Inkret 5h; od Rogovilca po SPP skozi Robanov kot 4h.


TočkeTrasaKočeVrhoviPoti