Številka žiga: 14

Povezane trase

Informacije o kraju

Koča na Grohatu pod Raduho

Tel: 041 417951

Razgledi:

Od koče ni posebno širnega razgleda, je pa zato pogled na gore, ki obdajajo planino, toliko lepši. Na vzhodu se nad planino dviga Lanež, južno od njega pa je škrbina Durce, kjer je prehod proti Koči na Loki; na južni strani Grohata je strmo ostenje Raduhe, ki proti jugozahodu prehaja v gozdnata pobočja nad ozko dolino Savinje med Lučami in Solčavo, zadaj pa se odkrivajo Savinjske Alpe; na severozahodu so južna pobočja Olševe, na severni strani pa zakriva širši razgled bližnji Prosenčev vrh.

Dostop:

Avto: po lokalni cesti iz Solčave v Podolševo, po panoramski cesti do Zgornjega Slemena in po gozdni cesti do Bukovnika 10km; iz Črne na Koroškem po lokalni cesti ob reki Meži v Koprivno in na Zgornje Sleme ter po gozdni cesti do Bukovnika 20km, od tod do koče 30 minut.

AP Solčava, Črna na Koroškem: iz Solčave skozi Klobašo ter mimo Jankarja, Osojnika in Bukovnika 3h; iz Solčave (AP Oprešnik med Rogovilcem in Solčavo) po SPP mimo Tolstovršnika (do sem lahko tudi iz Solčave) in čez planino Javorje 3h; iz Črne mimo Zavetišča Puc v Koprivni, Šumela in Janška 4h.

Slike


TočkeTrasaKočeVrhoviPoti