Številka žiga: 12

Povezane trase

Informacije o kraju

Koča na Loki pod Raduho

Tel: 041 968022

Razgledi:

Z roba nad kočo je lep razgled proti jugu na Gornjo Savinjsko dolino in na gore nad njo. Razgled proti vzhodu zakrivajo bližnji vrhovi okrog planine Javorje; od jugovzhoda do jugozahoda vidimo v daljavi Menino planino, malo bliže Veliki Rogac in nekaj najbolj vzhodnih vrhov Savinjskih Alp nad Lučnico; na zahodni strani se v bližini dviga Raduha; severno sta vrhova Lanež in Jelovec.

Dostop:

Avto: iz Strug, naselja med Ljubnim in Lučami, po lokalni cesti do planine Vodole 13km, od tod po gozdni cesti do bližine koče 3km; po gozdni cesti, ki se pri Logarju, kilometer iz Luč proti Solčavi, odcepi od glavne ceste in pelje po južnem pobočju Raduhe do kmetije Radušnik 10km, od koder je do koče 1h; iz Črne na Koroškem po lokalni cesti ob reki Meži v Koprivno in na Zgornje Sleme ter po gozdni cesti do Bukovnika (1327 m) 20km, od koder je mimo Koče na Grohatu in čez Durce 2h.

AP Struge, Luče ob Savinji in Črna na Koroškem; iz Strug po dolini Dupljenka do Kosmačevih Rastk ter prek planine Cirkovnica 3h, ali po Lakovnikovem grabnu do Miklavca ter mimo Radušnika in prek planine Cirkovnica 2h30; iz Luč mimo Sp. in Zg. Nadlučnika ter prek planine Kal 3h; iz Črne mimo Zavetišča Puc v Koprivni, Šumela, Janška in Koče na Grohatu 5h30.

Slike


TočkeTrasaKočeVrhoviPoti