Povezane trase

Informacije o kraju

Koča na Travniku

Tel: 041 863868

Razgledi:

Na vzhodu vidimo Komen, najvišji vrh Smrekovškega pogorja in njegova južna pobočja, ki padajo v ozki dolini potokov Žep in Krumpah, levo od Komna pa vidimo za prelazom Hlipovec tudi Uršljo goro; proti jugozahodu se nad dolino Ljubnice dvigajo zahodna pobočja Golt; na jugu se nad Zadrečko dolino dvigajo Dobrovlje, Menina planina in Veliki Rogac, zahodno od njega pa so Dleskovška planota in vzhodni del Savinjskih Alp med Veliko planino in dolinama Lučnice in Savinje; proti zahodu vidimo tu in tam skozi drevje Ojstrico in Raduho; na severni strani je 15 minut oddaljeni vrh Travnika, ki ga domačini imenujejo Turnovka. S Travnika je čudovit razgled po Savinjskih Alpah na zahodu, proti Peci in Celovški kotlini na severu in ob jasnem vremenu tudi na Visoke Ture z Grossglocknerjem, proti vzhodu pa vse do vrhov v Hrvatskem Zagorju in do Medvednice.

Dostop:

Avto: z Ljubnega po asfaltni cesti do Ljubenskih Rastk 5km, od tod na levo po gozdni cesti do parkirnega prostora pod Travnikom 11km, ali po gozdni cesti, ki se 2km za Ljubnim odcepi od regionalne ceste proti Lučam in pelje po pobočjih Primoža, Oltarne peči in čez Robnikovo planino do parkirnega prostora pod Travnikom, 15km; s parkirnega prostora do koče je 40 minut.

AP Ljubno ob Savinji: z Ljubnega mimo cerkve sv. Primoža, prek Oltarne peči, Zelenjaka in Malega Travnika 3h30; z Ljubnega ob Ljubnici do Ljubenskih Rastk, po dolinici Žepa in mimo Robnika 3h30; z Ljubnega ob Ljubnici do Ljubenskih Rastk ter mimo Furlanda, Tratnika in partizanske bolnišnice Celje 4h30.


TočkeTrasaKočeVrhoviPoti