Številka žiga: 33

Povezane trase

Informacije o kraju

Planinski dom na Zelenici

Tel: 031 321676

Razgledi:

Razgled od doma ali s kake bližnje razglednejše točke je zaradi bližnjih vrhov in grebenov omejen, a je zato pogled na bližnjo okolico toliko lepši. Od bližnje zgornje postaje sedežnice se odpre razgled na kamnito planoto med grebenom Ljubeljščice na severu in ostenji Begunjščice na južni strani planote, po kateri je speljana sedežnica ter naprej proti Šentanski dolini, nad katero se dviguje zahodni del Košute; celotno južno stran izpolnjujejo ostenja Begunjščice; na zahodni strani je valovita dolina Zelenica, nad njo se dviga Srednji vrh, ki zakriva pogled proti Stolu; na severozahodu je Vrtača; severno stran obroblja greben Na Možeh. Če se povzpnemo na razgledni vrh grebena, se odpre lep razgled na hribovito koroško pokrajino proti Dravi.

Dostop:

Avto: lokalna cesta iz Most pri Žirovnici po dolini Završnice do Tinčkove lovske koče 8km, od koder je čez Smokuško planino 1h45; glavna cesta iz Tržiča na Ljubelj 12km, od koder je do doma 1h30.

ŽP Žirovnica, AP Moste: iz Žirovnice skozi Moste, po cesti skozi Završnico in po poti čez Smokuško planino 4h. Čez Ljubelj vozi ob sobotah, poleti pa tudi ob sredah, avtobus Ljubljana-Celovec, informacije AP Ljubljana. Sedežnica Ljubelj-Zelenica vozi v smučarski sezoni, sicer pa za večje skupine po poprejšnjem naročilu pri Kompasu na Ljubelju.

Slike


TočkeTrasaKočeVrhoviPoti

Vaši komentarji