Številka žiga: 64

Povezane trase

Informacije o kraju

Koča Antona Bavčerja na Čavnu

Tel: 040 43392

Razgledi:

Od koče je razgled le proti jugovzhodu, z bližnjega razgledišča in golih vrhov pa je veliko širši. Proti severu in vzhodu vidimo obširno planoto Trnovskega gozda, Javornik, Nanos in Snežnik, v ospredju Otliško planoto s Predmejo in visokim robom, v katerem so Maj, Kovk in Podrta gora; v Vipavski dolini vidimo Ajdovščino, Vipavo, Podnanos, Vipavski Križ in druge kraje; na jugu seže pogled prek Krasa do Tržaškega zaliva, v tej smeri vidimo Vremščico in Trstelj; na zahodu je pod visokim robom Trnovskega gozda z vrhovoma Kucelj in Čaven spodnji del Vipavske doline, prek nje pa se pogled širi na Goriško pokrajino in Furlansko nižino ter ob jasnem vremenu še naprej proti Benetkam; na severu se razprostira Trnovski gozd z Malim Golakom, najvišjim vrhom te planote.

Dostop:

Avto: lokalna cesta, ki se kmalu za Predmejo odcepi od ceste Predmeja-Lokve (Col-Predmeja in Ajdovščina-Predmeja), s Predmeje do koče 8km; lokalna cesta iz Trnovega pri Gorici skozi naselje Rijavci in mimo gozdarske hiše Selovec 11km.

AP Ajdovščina, Vrtovin, Predmeja, Trnovo pri Gorici; iz Ajdovščine skozi Lokavec 3h30; iz Vrtovina čez Kucelj 3h30; s Predmeje 1h30; iz Trnovega pri Gorici po TV 3h.


TočkeTrasaKočeVrhoviPoti