Številka žiga: 62

Povezane trase

Informacije o kraju

Koča na Hleviški planini

Tel: 031 642734

Razgledi:

Obširnejši razgled je z bližnjega travnatega vrha Hleviške planine. Proti vzhodu vidimo v bližini Idrijo, nad njo Gore, desno pa Medvedje Brdo; na južni strani se nad ozko dolino Bele dviga Črnovrška planota z Javornikom in Špikom; proti jugozahodu in zahodu vidimo samotne kmetije v Čekovniku, razloženem hribovitem naselju med Idrijco in Nikovo, zadaj pa severna pobočja Trnovskega gozda z Golaki; severozahodno sta Vojskarska planota in Jelenk, v bližini je dolina ob potoku Nikova, naprej pa vidimo del razloženega naselja Kanomlja; proti severu so pred nami Porezen, Črni vrh nad Novaki, Blegoš, Ratitovec, Bevkov vrh, Ermanovec, Stari vrh in Lubnik, obzorje pa zapirajo Julijci s Triglavom, Karavanke in Kamniške Alpe.

Dostop:

Avto: Iz Idrije (po Mrakovi ulici - Grapa) po lokalni cesti proti Čekovniku, po 6 km odcep gozdne ceste desno do parkirnega prostora pod kočo - 2 km, od tu do koče 5 minut peš.

Pešpoti: od avtobusne postaje po SPP čez Mestni trg, preko mostu pod Idrijskim gradom in že zavijemo desno v hrib po Kajuhovi in kasneje Čopičevi ulici. Pridemo v gozd in na gozdno cesto, kjer sta markirani 2 varianti - lovska pot in čez Kodrov rovt. Obe sta približno enako dolgi - od AP do koče hodimo uro in 15 minut.


TočkeTrasaKočeVrhoviPoti